donderdag 20 juni 2013

FoodTime: Pasta met gerookte zalm!

Hoi lieve allemaal!



Ik wou even één van m'n favoriete receptjes met jullie delen! Er staan oneindig veel variaties van op internet, maar dit is hoe ik 'm het liefste heb. Dit recept wordt hier altijd goed gesmaakt! Het is geschikt voor 3-4 personen.



Pasta met gerookte zalm

Ingrediënten;

-320 gram gedroogde pasta (Fusili of farfale is erg lekker! Gewone spaghetti kan uiteraard ook, maar is moeilijker te mengen.)
-1 flesje culinaire room/kookroom
-500 gram broccoli
-potje kruidenkaas
-groentenbouillonblokje
- 1 pak gerookte zalm
- melk (optioneel)



Bereiding;

Zet als eerste de broccoli in ruim water op. Hij mag best net iets verder dan beetgaar zijn, dan kun je 'm goed onder de pasta mengen. Zet ook een vrij grote pan water, met een beetje olie en zout, op het vuur. Doe hier de pasta in zodra het water kookt. Af en toe roeren!
Terwijl de broccoli en pasta koken, doe je de kruidenkaas en room in een steelpannetje. Laat ze samen warm worden. Hier doe je, als het goed warm is, een half groentenbouillonblokje in. Als de saus je iets te dik is, of je wilt de smaak iets afzwakken, doe je er een scheutje melk bij. Snij ook de zalm in stukjes of dunne reepjes.
Giet de pasta af. Ik giet er eerst de saus bij, dat mengt het makkelijkst. Doe er de afgegoten broccoli en stukjes zalm bij. Meng goed!

Smakelijk! :-)

2 opmerkingen: